Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

15. 06. 2011

Skupština "evropskih" novinara

Beograd, 15.06.2011. (B92) - U Beogradu počinje trodnevna Skupština Evropske federacije novinara. Glavne teme biće socijalni dijalog između sindikata i medijskih kompanija i sloboda štampe.

Skupštini prisustvuje 80-ak predstavnika članica Evropske federacije novinara koja okuplja novinarska udruženja i sindikate iz skoro svih evropskih država sa više od 260.000 članova.

Predsednik Evropske federacije novinara Andre Kening izjavio je da mu je već jasno sa kakvim problemima se suočavaju novinari u Srbiji.

"Razumem da je zbog privatizacije izgubljeno mnogo lokalnih i regionalnih medija u Srbiji. Do sada sam posetio tri novinarska udruženja i svi su mi preneli tužne priče o situaciji u medijima u Srbiji. Kao i ostalima, i novinarima u Srbiji je potrebna podrška političara. Vođe moraju poslati signal i sredstva kako bi novinarstvo preživelo. Jer ako se to ne dogodi neće preživeti ni demokratija - to je kristalno jasno", kazao je on.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs