Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

18. 06. 2011

KRIVIČNE PRIJAVE ZBOG PRIVATIZACIJE NOVOSTI

Beograd, 18.06.2011. (Danas) - Savet za borbu protiv korupcije podneo je u četvrtak Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv sedam osoba zbog sumnje da su počinile krivična dela zloupotrebe službenog položaja, prevare, falsifikovanja isprave i udruživanja radi vršenja krivičnih dela, potvrdila je za Danas Verica Barać, predsednica Saveta.

Kako se navodi, osobe obuhvaćene krivičnom prijavom sumnjiče se za nezakonit upis akcionarskog društva NIP Kompanija Novosti a. d. u Registar Trgovinskog suda 2002, kao i za kršenje zakona u postupku preuzimanja akcija tokom 2005. i 2006.

U Savetu za borbu protiv korupcije podsećaju da su izveštaj o privatizaciji kompanije Novosti i prosledili Vladi Srbije. "Savet je dugo i brižljivo radio na prikupljanju i analiziranju dokumentacije u vezi s tim slučajem i tokom rada pronašao zapanjujuće mnogo nezakonitosti u tom postupku, koji predstavlja pravi primer organizovanog kriminala i korupcije koja se događa godinama", navodi se u saopštenju.

U Savetu, međutim, ističu da u ovom trenutku neće iznositi imena osoba protiv kojih je prijava podneta, kako se ne bi stvarao pritisak na rad Tužilaštva.

Direktor Večernjih novosti Manojlo Vukotić nije želeo da komentariše za Danas podnošenje ovih krivičnih prijava.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs