Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

18. 06. 2011

U OSNOVI – DOBAR

Asocijacija medija o predlogu Medijske Strategije

Beograd, 18.06.2011. (Dnevnik) - Upravni odbor Asocijacije medija zaključio je da je predlog medijske strategije "u osnovi dobar", ali da je moguće značajno poboljšati delove tog dokumenta, posebno u oblasti transparentnosti vlasništva i zaštite konkurencije.

"Rešenja koja budu predložena ne bi smela da ograničavaju razvoj medijske industrije te je Upravni odbor Asocijacije medija odlučio da Ministarstvu, u okviru javne rasprave, dostavi konkretne predloge koji se odnose na regulisanje ovih oblasti da bi se sprečila eventualna neprecizna ili proizvoljna tumačenja", kaže se u saopštenju.

Upravni odbor Asocijacije medija, čiji su predstavnici bili u radnoj grupi za izradu Nacrta medijske strategije, saopštio je da se zalaže za potpunu transparentnost vlasničke strukture medija i doslednu zaštitu konkurencije. Navedeno je da nacrt te strategije u značajnoj meri odražava stavove Asocijacije medija, posebno u delu o vlasništvu u medijima, ulozi države, isključivo projektnom finansiranju iz budžeta svih, a posebno lokalnih medija, neophodnosti izmene i usaglašavanja medijskog zakonodavstva i stimulativnih mera radi podrške štampanim medijima i drugo. Članica Asocijacije medija, Agencija Tanjug je, kako je navedeno, zadržala je pravo da o svom viđenju predloga iznetih u Nacrtu strategije detaljno informiše Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs