Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

22. 06. 2011

ISAKOV DIREKTOR?

DANAS ODLUKA O NOVOM GENERALNOM DIREKTORU RTV-a

Novi Sad, 22.06.2011. (Dnevnik) - Ko će biti novi generalni direktor Radio-televizije Vojvodine trebalo bi da bude poznato posle današnje sednice Upravnog odbora pokrajinskog javnog servisa.

Članica Upravnog odbora RTV-a Tamara Burević potvrdila je juče u izjavi za naš list da je sednica tog odbora zakazana za danas i da će nakon toga na internet-strani te medijske kuće biti objavljeno ko je od petoro kandidata izabran za generalnog direktora.
Iako tvrdi da o izboru novog generalnog direktora RTV-a treba da odluči, kako kaže, "devet glava", pojedini novosadski mediji ranije su već objavili da će to najverovatnije biti Siniša Isakov, pomoćnik pokrajinskog sekretara za privredu i funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Isakov je diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva. On je 1980. godine zaposlen u Radio-televiziji Novi Sad, a od 2003. mu miruju prava i obaveze iz tog radnog odnosa zbog imenovanja na funkciju u pokrajinskoj vlasti. U RTV NS je počeo kao pripravnik inženjera tehničkog vođstva i između ostalog bio pomoćnik tehničkog direktora za proizvodnju i tehniku. O njegovom angažmanu u LSV-u, u glasilu "Slobodna Vojvodina" piše da je član Saveta za medije (2003), a da je od 2009. godine i predsednik Stručnog saveta LSV-a za saobraćaj i telekomunikacije.

Sem Isakova, kandidati za generalnog direktora RTV-a koji su se prijavili na javni konkurs i ispunjavaju propisane uslove su Mladen Dražetin, Predrag Perišić, Dragan Guzijan i Jovan M. Jovanović.

Novi generalni direktor RTV-a naslediće na tom mestu Blaža Popovića. Upravni odbor RTV-a nedavno je smenio menadžment te medijske kuće, među kojima i Popovića, zbog, kako je navedeno, negativne ocene gledanosti i slušanosti programa.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs