Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

23. 06. 2011

Medijska strategija pred stranim diplomatama

Beograd, 23.06.2011. (Politika) - Predstavnici medijskih udruženja u Srbiji predstavili su juče stranim diplomatama i predstavnicima OEBS-a nacrt medijske strategije o kojoj je u toku javna rasprava.

Šef Misije OEBS-a u Srbiji Dimitros Kipreos rekao je da je medijska strategija treba da omogući stvaranje zakonskog okvira za nezavisno funkcionisanje medija u Srbiji.

"Sve zemlje imaju probleme u medijskom sektoru, ali je potrebno da primene sve mehanizme i ulože napor da ti problemi budu prevaziđeni", rekao je Kipreos i dodao da Srbija u tome ima podršku OEBS-a.

Nacrt straategije razvoja sistema javnog informisanja u Srbiji do 2016. godine je sastavila radna grupa koju je činilo pet predstavnika udruženja medija i dva predstavnika izabrana na predlog Ministarstva za kulturu, informisanje i informaciono društvo. Predlogom medijske strategije je predviđeno i da država nema udela u vlasništvu medija, osim u javnim sredstvima.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs