Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

24. 06. 2011

Svečano potisivanje ugovora sa 43 ORGANIZACIJE čije projekte finansira EU

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji i projekat „Podrška civilnom društvu" organizuju 28. juna 2011. u beogradskom Domu omladine ceremoniju potpisivanja ugovora sa organizacijama čiji su projekti odabrani u okviru konkursa „Podrška civilnom društvu" koji je Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji raspisala u decembru 2010. godine.

Na ceremoniji će biti predstavljeni projekti odabrani na konkursu na koji se prijavilo 284 nevladine organizacije, kulturne fondacije, asocijacije potrošača, udruženja poslodavaca, sindikati i dr. Odabrane organizacije radiće u partnerstvu s drugim predstavnicima civilnog sektora, kulturnim i obrazovnim institucijama i lokalnim vlastima  iz Srbije, zemalja članica Evropske unije ili susednih država. Vrednost odabranih projekata je od 50.000 do 150.000 evra, a njihovo trajanje ograničeno je na period do 12 meseci. Ukupna sredstva koja se dodeljuju u okviru projekta „Podrška civilnom društvu" iznose četiri miliona evra.

U okviru događaja, organizovaće se konferencija za novinare na kojoj će govoriti:

  • Ferenc Simon, šef operacija u Delegaciji Evropske unije u Republici Srbiji
  • Ivana Ćirković, direktorka Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije
  • Predstavnik Stalne konferencije gradova i opština - Saveza gradova i opština u Srbiji

Nakon obraćanja pomenutih zvaničnika, gospodin Ferenc Simon uručiće ugovore predstavnicima 43 organizacije civilnog društva.

Dvogodišnji projekat „Podrška civilnom društvu" Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji pokrenula u oktobru prošle godine upravo sa ciljem da pruži dodatnu podršku što aktivnijem učešću civilnog sektora u daljem procesu integracije Republike Srbije u Evropsku uniju. Specifični ciljevi projekta su izgradnja socijalne kohezije i prevazilaženje diskriminacije u srpskom društvu kroz promociju tolerancije i kulturne različitosti, kao i obezbeđivanje aktivnog učešća civilnog društva u socio-ekonomskom razvoju Srbije.

Nagrađene 43 organizacije civilnog društva sprovodiće aktivnosti sa fokusom na: borbu protiv različitih oblika diskriminacije, promociju interkulturnog dijaloga i kulturne različitosti, povećanje stepena socijalne inkluzije, jačanje kadrovskih kapaciteta u oblasti ruralnog turizma, stimulisanje ženskog preduzetništva, zaštitu životne sredine i sl. Takođe, zaštita potrošača, sprečavanje zlostavljanja na radnom mestu i unapređenje socijalnog dijaloga biće u centru pažnje pojedinih organizacija i njihovih projekata. Muzički koncerti, pozorišne predstave, festivali i drugi zanimljivi događaji biće organizovani s ciljem da istraže pitanja od značaja u regionu i da specifičnosti različitih zajednica predstave široj publici.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs