Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

09. 12. 2014

ANEM: ZA MEDIJE NEPRIMERENA IZMENA ZAKONA O SAOBRAĆAJU

9.12.2014. (Beta, Danas) - Beograd - Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) zatražila je juče da se u izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja ne uvrste odredbe kojima se neprimereno ograničavaju medijske slobode. U saopštenju ANEM je pozvao Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da se uzdrži od zadiranja u slobodu izražavanja u propisima koje donosi. Asocijacija ukazuje da problem koji postoji s promovisanjem nebezbednog ponašanja u saobraćaju treba rešavati u konsultacijama s državnim organima nadležnim za medije, a posebno s predstavnicima struke.

Po medijima, Radna grupa Ministarstva je u izmene Zakona uvrstila odredbu prema kojoj bi, pod pretnjom novčane kazne, u javnom informisanju i u oglašavanju bilo zabranjeno promovisanje nepropisnog ponašanja u saobraćaju, a naročito vožnje bez sigurnosnog pojasa, zakopčane kacige, pod dejstvom alkohola, vožnje brzinom većom od dozvoljene, nasilničke vožnje.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs