Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

24. 12. 2014

Tasovac: Poštujemo slobodu medija

24.12.2014. (Tanjug, B92) - Srbija poštuje slobodu medija i izražavanja i Vlada najoštrije osuđuje svaki pokušaj kršenja tih sloboda, rekao je ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac.

Tasovac je ovo rekao u razgovoru s predstavnicom OEBS za slobodu medija Dunjom Mijatović.

U saopštenju OEBS navedeno je da su Mijatovićeva i Tasovac razgovarali o planovima i prioritetima predstojećeg predsedavanja Srbije Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju, kao i o pitanjima u vezi s međiskim slobodama u Srbiji i regionu OEBS-a.

"Pozitivno je da će srpsko predsedavanje sledeće godine posebnu pažnju posvetiti medijskim slobodama u regionu OEBS i o bezbednosti novinara", rekla je Mijatovićeva.

Tasovac je, kako se navodi u saopštenju OEBS, istakao da Srbija poštuje slobodu medija i izražavanja i da "naša vlada najoštrije osuđuje svaki pokušaj kršenja slobode medija i izražavanja i nasilja nad novinarima".

Srpski ministar je upoznao Mijatovićevu s napretkom u istrazi povodom hakerskih napada na medijske sajtove, navodeći da Ministarstvo unutrašnjih poslova radi na rasvetljavanju svih napada na novinare.

Mijatovićeva je napomenula da je Srbija formirala specijalnu komisiju za istraživanje ubistava novinara, dodajući da bi to moglo da se primeni i u drugim članicama OEBS.

Oni su razgovarali i o usvojenom setu medijskih zakona koji predstavljaju osnovu za reformisanje javnog servisa, uvođenje digitalizacije i izlazak države iz vlasništva u medijima, navodi se u saopštenju.

 

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs