Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

30. 12. 2014

Tasovac: Mediji da kažu ima li cenzure

30.12.2014. (Danas, Beta) - Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac kazao je juče da nije zadovoljan medijskom slikom u Srbiji, ali da misli da će ona biti bolja i dodao da su za stanje u medijima odgovorni svi učesnici u medijskoj sceni. Tasovac je na B92 rekao je da stanjem medija u Srbiji „nije zadovoljan, ali verujem da će ona biti mnogo bolja" u dodao da je to „odgovornost apsolutno svih učesnika na medijskoj sceni".

Govoreći o cenzuri u domaćim medijima, Tasovac je rekao da Srbija „nije izolovana" i da isti problemi postoje i u regionu.

Ima li autocenzure, cenzure? To je pitanje na koje svako mora da odgovori za sebe. Mislim da je malo licemerno pitati mene, kazao je Tasovac i dodao „da će vreme najbolje pokazati da li postoji ili ne postoji cenzura", obrazlažući da je sam razgovor o cenzuri prvi korak u dokazivanju da ona ne postoji.

Tasovac je kazao da na pitanje da li ima cenzure i u medijima treba da odgovore sami mediji, a ne on. Ministar je dodao da je plan da Srbija predsedavanje OEBSom iskoristi da „nametne medijske slobode kao temu".

Upitan da li OEBS treba da rešava problem cenzure u medijima u Srbiji, kazao je da taj problem država „sama rešava sa novinarskim udruženjima".

Kao važan rezultat rada svog Ministarstva, Tasovac je ocenio donošnje seta medijskih zakona i dodao da će u 2015. godini biti doneta nova medijska strategija kojom će posebna pažnja biti posvećena medijskoj pismenosti.

Posle punih 11 godina su doneti medijski zakoni. Nije pitanje samo donošenja zakona, već to što su doneti u roku. I sve vreme smo govorili da nije samo pitanje donošenja tih zakona već i implementacije, rekao je Tasovac. 

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs