Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

07. 01. 2015

Ko će biti novi direktor RTS-a?

7.1.2015. (FoNet, RTV) - Generalni direktor Radiotelevizije Srbije (RTS) biće izabran do kraja februara, posle skoro godinu i po dana od iznenadne smrti Aleksandra Tijanića.

"Konkurs će sigurno biti glavna tema na sednici 21. januara, potvrdio je listu Slobodan Marković, predsednik Upravnog odbora RTS.

Upravni odbor je 30. decembra doneo pravilnik koji preciznije određuje uslove za izbor generalnog direktora. Novina je da će kandidati morati da imaju završen fakultet.

Konkurs će trajati 15 dana, a moći će da se prijave oni koji imaju fakultetsko obrazovanje, 10 godina iskustva na rukovodećim poslovima, koji su ugledni stručnjaci u svetu medija i nemaju partijsku knjižicu.

Članovi UO će sa svakim kandidatom razgovarati 20 minuta, od čega će kandidati dobiti 10 minuta da predstave svoj program za razvoj RTS u narednih pet godina, rekao Stanislav Veljković, generalni sekretar RTS.

Nakon što obave razgovor sa svim kandidatima, članovi UO na zatvorenoj sednici javno će glasati za svoje favorite.

U uži izbor ući će pet kandidata sa najvećim brojem glasova, a budući direktor moraće da ima dvotrećinsku većinu. Ako se to ne postigne u prvom krugu glasanja, prva dva kandidata odlaze u drugi krug i glasanje se ponavlja dok se dvotrećinskom većinom ne izabere jedan, objasnio je Veljković.

Blic piše da se kao kandidati za direktora RTS u javnosti spominju Goran Karadžić, predsednik Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (RTEM), Veran Matić, glavni urednik Informativnog programa B92, i Milomir Marić, autor emisije "Ćirilica" na TV "Hepi".

Matić, međutim, ne ispunjava nove uslove jer nema završen fakultet, navodi list. 

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs