Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

13. 01. 2015

Četvrt veka Nezavisnog društva novinara Vojvodine

13.1.2015. (Danas; autor: G.N) - Obeležavanje 25. rođendana Nezavisnog društva novinara Vojvodine zakazano je za sutra od 19 sati u prostorijama Medija centra Vojvodine Nezavisnog društva novinara Vojvodine (Zmaj Jovina 3/1).

U okviru obeležavanja 25-godišnjice Nezavisnog društva novinara Vojvodine, biće dodeljena i tradicionalna Godišnja nagrada ovog udruženja, a biće predstavljen i Vojvođanski istraživačko-analitički centar VOICE, koji je nedavno počeo sa radom u okviru NDNV-a.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine osnovano je u januaru 1990. godine kao prvo nedržavno udruženje novinara na prostoru bivše SFRJ.

Udruženje su osnovali novinari i urednici koji su odbili da budu sluge Miloševićevoj nacionalističkoj i ratnohuškačkoj propagandi, čije posledice i danas živimo.

Od osnivanja pa do danas NDNV se bori za razvoj slobodnog, objektivnog i profesionalnog novinarstva, zaštitu novinara i celokupnog korpusa ljudskih prava, među kojima se nalazi i sloboda izražavanja, kao i za vrednosti građanskog društva.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs