Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

16. 01. 2015

Janković: Digitalizacija teče bez problema

16.1.2015. (RTS) - Direktor Republičke agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) Milan Janković je rekao da prelazak sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog (TV) signala u Srbiji teče bez problema i da bi trebalo da se završi 17. juna ove godine.

Janković je rekao da bi oprema za završetak druge faze digitalizacije trebalo da stigne krajem februara i da započne montaža.

"Glavni posao je na Javnom preduzeću Emisiona tehnika koje je i potpisalo ugovor sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) o kreditu", rekao je on. Reč je o kreditu od 24 miliona evra za nabavku opreme za završetak procesa digitalizacije.

Janković je rekao i da je počelo obaveštavanje građana kroz reklamne poruke na javnim servisima i da bi nabavka set-top-boksova za socijalno ugrožene kategorije građana trebalo da bude završena takođe krajem februara.

"Ostali građani mogu da biraju da li će da pređu na takav način prijema signala ili će izabrati kablovske operatere, IPTV ili satelitski prijem", rekao je on.

Janković je precizirao da građani koji trenutno primaju televizijski program preko antene, a nemaju televizor u koji je ugrađen DVB-T2 prijemnik, moraju da nabave set-top-boks.

"Oni koji koriste kablovskog operatera, IPTV ili satelitske antene imaće sve programe preko svojih operatera", rekao je Janković.

 

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs