Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

02. 02. 2015

Konkursi za finansiranje medijskih sadržaja

2.2.2015. (RTV, UNS) - Ministarstvo kulture i informisanja Srbije objavilo je danas konkurse za finansiranje medijskih sadržaja u ovoj godini u ukupnom iznosu od 206 miliona dinara. Konkursi su raspisani na osnovu Zakona o javnom informisanju, usvojenom prošle godine, kojim se uvodi projektno finansiranje medijskih sadržaja i od 1. jula ove godine ukida direktno budžetsko finansiranje pojedinih medija.

Ministarstvo je raspisalo konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u iznosu od 121 milion dinara, na koji će moći da se jave izdavači medija, upisanih u registar medija u Agenciji za privredne registre, kao i pravna lica, odnosno preduzetnici, koji se bave proizvodnjom medijskih sadržaja.

Učešće na ovom konkursu nemaju izdavači koji se finansiraju iz javnih prihoda.

Raspisan je i konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja osoba sa invaliditetom u visini od osam miliona dinara, kao i za projekte organizovanja i učešća na stručnim skupovina i unapređenje profesionalnih i etičkih standarda u iznosu od 24 miliona dinara.

Ministarstvo je otvorilo konkurs za dodelu 18 miliona dinara za projekte u oblasti informisanja srpskog naroda u zemljama regiona, zatim za projekte koji se realizuju putem elektronskih medija na teritoriji Kosova i Metohije u iznosu od pet miliona dinara, kao i za projekte iz oblasti informisanja na jezicima nacionalnih manjina u iznosu od 30 miliona dinara.

Sve konkurse možete pogledati ovde.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs