Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

28. 01. 2015

Šutirali novinara dok je slikao gužvu posle saobraćajke

28.1.2015. (Naše novine; autor: S. Kostić) - Žarko Bogosavljević, novinar novosadskog Radija 021, napadnut je juče oko osam časova dok je fotografisao gužvu posle lakše saobraćajke na uglu ulica Jovana Subotića i Masarikove, u centru Novog Sada.

U saobraćajnoj nezgodi su učestvovali crni „pasat" i beli „fijat stilo", a na Bogosavljevića su nasrnuli muškarci koji su se nalazili u „fijatu".

Sudar se dogodio na nekih stotinak metara od redakcije. Urednik me je poslao da fotografišem mesto nezgode i gužvu koja je nastala u ulici Jovana Subotića i okolnim ulicama kaže za Naše novine Bogosavljević.

Sagovornik Naših dalje ističe da se uredno predstavio da je novinar, ali da mu je prišao i drugi muškarac sa zahtevom da prekine da fotografiše.

Prišao mi je ubrzanim korakom i vikao: „Beži, skloni se ili ću te udariti." Kada sam rekao da ne može da me tera jer radim svoj posao, počeo je da me šutira. Uspeo je da me udari jednom u levu stranu leđa, ali su odmah prišli policajci koji su čuli kada sam viknuo da sam novinar i da su me napali. Oni su ga vratili ka njegovom vozilu, kaže Bogosavljević.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs