Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

07. 02. 2015

BEKO IZGUBIO SPOR PROTIV B92

7.2.2015. (Danas; autor: D.D.) - Beograd /// Apelacioni sud je potvrdio presudu Višeg suda u Beogradu našavši da navodi koje je Stanko Subotić izneo u emisijama „Između dve vatre" i „Intervju sa Jugoslavom Ćosićem" nisu takve prirode da bi sud u konkretnom slučaju pružio pravnu zaštitu biznismenu Milanu Beku zbog povrede časti i ugleda.

Sud tako nije obavezao tužene RDP B92, glavnog i odgovornog urednika informativnog programa Verana Matića, autora emisija Jugoslava Ćosića i nekadašnjeg novinara B92 Vladimira Novakovića da Beku isplate iznos od dve milijarde dinara na ime naknade nematerijalne štete za koju on tvrdi da je pretrpeo.

Presudom je potvrđeno da određeni izrazi koje je Stanko Subotić izneo u navedenim emisijama (zlosrb, đavo), a Milan Beko osporio, njegov lični stav, vrednosni sud koji se ne može dokazivati. Informacije da je Beko dobio od Subotića 50 miliona evra od kojih je kupio „Luku Beograd" i „Novosti", što Milan Beko demantuje, po nalaženju suda tiču se teme privatizacije koja je od javnog interesa i o kojoj se već duže vreme vodi rasprava u javnosti.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs