Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

17. 08. 2015

RTV Vranje objavila Javni poziv za upis besplatnih akcija

Vranje, 17.8.2015. - Javno preduzeće Radio-televizija Vranje objavila je u subotu, 15. avgusta, u dnevnom listu „Politika" javni poziv za prenos kapitala bez naknade zaposlenima u ovom mediju.


Ovo je prvi javni poziv koji je, na osnovu Uredbe o prenosu kapitala bez naknade zaposlenima kod izdavača medija, raspisan za jedan medij.


Kako je UNS-u rekao v.d. direktora RTV Vranje Ninoslav Smiljković, RTV Vranje ima 26 zaposlenih, a procenjena vrednost ovog medija je 13.944.228,30 dinara.


„Bili smo spremni da objavimo poziv još 1. jula, kada je istekao rok za objavljivanje poziva za prodaju medija, ali smo čekali da se donese Uredba, a nakon toga da od Agencije za privatizaciju dobijemo neophodu Odluku o obustavi postupka privatizacije medija prodajom kapitala i nastavku postupka privatizacije medija prenosom kapitala zaposlenima bez naknade, koju smo dobili 13. avgusta", kaže Smiljković.


Rok za upis udela je 15 dana od objavljivanja Javnog poziva.


„Od ukupnog broja zaposlenih, oko 20 ima pravo na besplatne akcije. Naravno, u skladu sa Uredbom, pravo na akcije imaju i bivši zaposleni i penzioneri koji su nekada radili u ovom mediju", kaže Smiljković.


Do danas, kako ističe Smiljković, već je nekoliko zaposlenih upisalo udele.


„Danas smo upisali prve udele, zaposleni su zainteresovani da nastave da vode ovaj medij. Koliko sam informisan, akcije će upisati i bivši zaposleni kojima je odobren socijalni program. Uveren sam da će nakon isteka poziva biti dosta upisanih i da će ovaj medij nastaviti da radi", rekao je Smiljković UNS-u.


Podsetimo, pravo na prenos besplatnih akcija u medijima za koje nije raspisan javni poziv za prodaju ili se ne pojave zainteresovani kupci, imaju svi zaposleni kod izdavača medija, državljani Republike Srbije koji su zaposleni ili su ranije bili zaposleni kod izdavača medija, zaposleni u kontrolnom, odnosno zavisnom preduzeću, ako je izdavač medija zavisno, odnosno kontrolno preduzeće i penzioneri.

Zaposleni imaju pravo na prenos besplatnih akcija za svaku punu godinu provedenu u radnom odnosu kod tog izdavača medija. Pravo na prenos besplatnih akcija zaposleni mogu ostvariti najviše za 35 godina provedenih u radnom odnosu kod tog izdavača medija.


Pres služba UNS-a

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs