Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

17. 08. 2015

Zrenjanin poništio konkurs posle kritika medijske koalicije

Zrenjanin, 17.8.2015. (RTV/NUNS) - Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potvrdio da je medijska koalicija s pravom ukazala da je konkurs za medijske projekte nezakonit.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potvrdio je za RTV da je poništio konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja.

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja koju čine UNS, NUNS, NDNV, ANEM i Lokal pres zatražila je nedavno od zrenjaninskih vlasti da učešće na tom konkursu ne ograničava na elektronske medije sa sedištem u Zrenjaninu, jer favorizovanje nekih medija predstavlja direktno kršenje zakona.

Zrenjaninski čelnik je objasnio da je, ubrzo nakon što je u sredstvima javnog informisanja objavljen konkurs koji je kritikovala medijska koalicija, obavešten od strane predstavnika pojedinih zrenjaninskih medija na određene nepravilnosti u konkursu.

"S obzirom na to da veoma poštujem medije i smatram da su bitan segment svakog slobodnog društva, odmah sam reagovao i naložio nadležnim gradskim službama da utvrde da li su ove primedbe opravdane. Kada je ustanovljeno da jesu, naložio sam da se konkurs poništi, što je učinjeno i pre nego što sam zvanično zaprimio dopis novinarskih udruženja", istakao je Janjić.

On je dodao da ni lokalnoj samoupravi, ni njemu lično, nije namera da diskriminišu bilo koji medij u Zrenjaninu, bilo da je elektronski ili štampani.

"To smo i pokazivali u prethodnom periodu, jer su novac namenjen za informisanje, putem konkursa, dobijali bukvalno svi zrenjaninski lokalni i regionalni mediji", naveo je gradonačelnik Zrenjanina.

Janjić je objasnio i da će konkurs za dodelu sredstava, koji je poništen, biti ponovo raspisan u skladu sa zakonom. Na javni poziv moći će da se jave svi mediji.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs