Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

16. 04. 2007

SAOPŠTENJE SAVETA INTERFERA I RTV SPEKTRA IZ SOMBORA

SOMBOR, 16.04.2007. - Savet internacionalnog festivala reportaže INTERFER i organizator Festivala RTV Spektar Sombor najoštrije osuđuju napad na kolegu Dejana Anastasijevića, novinara nedeljnika VREME i na njegovu porodicu.

Pitamo se, zar nije dosta napada na novinare i ubijanja naših kolega. Festival INTERFER afirmiše profesionalno, analitičko novinarstvo i hrabar pristup u predstavljanju naše stvarnosti. Šta to znači, da su upravo kolege, koje imaju hrabrosti i profesionalnog znanja, izložene odstrelu polusveta i mafijaških centara moći. Insistiramo da institucije sistema, pre svega policija, urade svoj deo posla. Svi mediji su poreski obveznici, dakle, policija i institucije sistema, plaćeni su za svoj rad i našim dinarom. Očekujemo konkretnu akciju policije i pravosuđa, a čekamo i punih osam godina da nam, konačno, kažu ko je na najbrutalniji način ubio našeg uvaženog kolegu Slavka Ćuruviju.

I ponovo kažemo da je više nego dosta terorizma, dosta je pucanja u javnu reč. Političari kažu da je to pucanj u državu, a mi kažemo da je to pucanj u naše kolege i njihove porodice. Svi oni imaju imena i prezimena, i pravo na život.

Svi kritičari i dnevnopolitički kritizeri od novinara zahtevaju profesionalno, hrabro i analitičko novinarstvo. Gospodo, gde ste kada te naše kolege napadaju ili ubijaju?

Savet Festivala INTERFER zahteva punu zaštitu kolega novinara i rasvetljavanje svih zločina u kojima su žrtve bile naše kolege.

Savet festivala INTERFER
RTV Spektar Sombor

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs