Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

03. 06. 2010

PREDSEDNIK NUNS-A PODNEO OSTAVKU

Novi predsednik ovog novinarskog udruženja trebalo bi da bude izabran do kraja jula

Beograd, 03.06.2010. (Politika) - Đorđe Vlajić, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) posle samo dva meseca provedena na ovoj funkciji, podneo je juče ostavku iz ličnih razloga. Nadležnosti predsednika ovog novinarskog udruženja sa oko 3.000 registrovanih članova, obavljaće potpredsednik Vukašin Obradović. Prema rečima potpredsednice NUNS-a Jelke Jovanović, najkasnije krajem jula, na izbornoj skupštini u Beogradu, biće izabran novi predsednik udruženja.

- Vukašin Obradović će, kako je određeno Statutom, preuzeti nadležnosti. Đorđe Vlajić je naveo lične razloge za ostavku, o čemu nas je obavestio u ponedeljak. Imali smo konsultacije, održali smo i sastanak Izvršnog odbora. Pokušali smo da prevaziđemo tu situaciju i pomognemo što je moguće više, da eventualno promeni odluku. Međutim, on je procenio da je to jače od onoga koliko u ovom trenutku može da se angažuje i ostao je pri svojoj odluci predsednika - kaže Jovanovićeva za „Politiku".

Izvršni odbor će na sledećoj sednici doneti odluku o sazivanju vanredne skupštine, posle čega će u roku od 45 dana biti sazvana skupština, sa jedinom tačkom dnevnog reda „izbor novog predsednika", dodaje naša sagovornica.

- Svaki redovni član NUNS-a, a imamo oko 1.000 aktivnih koji plaćaju članarinu, ima pravo da se kandiduje za predsednika, ali mora biti podržan sa najmanje 20 potpisa. Pobeđuje kandidat koji dobije natpolovičnu većinu - kaže Jovanovićeva.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs