Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

07. 06. 2010

SPEKTAR TV ĆE TUŽITI DRŽAVU

Sombor, 07.06.2010. (Danas) - Glavna urednica somborske Televizije „Spektar" Zorica Bakić izjavila je da će ta medijska kuća tužiti državu Srbiju jer ne poštuje sopstvene zakone u oblasti medija. - I nakon dodele frekvencija, medijsko tržište je potpuno devastirano, a država ne poštuje sopstvene zakone. Umesto da onemoguće piratima da emituju, oni su nam sugerisali da mi podnesemo krivične prijave protiv piratskih emitera - kazala je Bakićeva na okruglom stolu o medijima u Vojvodini. Ona je rekla da će TV „Spektar" zbog toga tužiti regulatorne agencije RRA i RATEL, Ministarstvo za telekomunikacije i državu Srbiju, i pred domaćim i pred međunarodnim sudovima.

Prema njenim rečima, gradske vlasti u Somboru potpisuju ugovore o prenošenju zasedanja lokalne skupštine sa emiterima koji nemaju dozvolu za rad i nisu dobili frekvenciju, nego emituju program preko kablovsko-distributivnog sistema. - Ali, mi smo umorni od države koja ne poštuje zakone koje je donela, a ne od medija koji emituju nelegalno - kazala je Bakićeva.

Na okruglom stolu predstavljena je knjiga analiza medijske situacije „Vojvođanski mediji - politički kompromis ili profesionalno izveštavanje", koju je izdalo Nezavisno društvo novinara Vojvodine uz podršku Fonda za otvoreno društvo i Pokrajinskog sekretarijata za informacije.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs