Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

14. 06. 2010

FORMIRANA RADNA GRUPA ZA MEDIJE

Beograd, 14.06.2010. (Pregled) - Na inicijativu Upravnog odbora Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija u Srbiji, uoči vikenda u zdanju NBS je formirana Radna grupa za medije i korporativnu društvenu odgovornost, čiji su članovi predstavnici „Privrednog pregleda", „Večernjih novosti", „Dnevnika", „Blica", „Biznis magazina", „Ekonom:east Media Group", nedeljnika „Vreme", „Studija B".

U dosadašnjem radu te asocijacije pokazalo se da je nedovoljno samo bavljenje društveno odgovornim aspektom poslovanja u industrijskim oblastima, već da je nužno pozabaviti se presudnom ulogom medija u promovisanju društveno odgovornog poslovanja. Za sada je u Srbiji u Globalni dogovor učlanjeno šezdesetak kompanija, koje svoju aktivnost realizuju kroz aktivnosti četiri radne grupe: za ljudska prava, radna prava, životnu sredinu i borbu protiv korupcije i od sada se očekuje ozbiljnija aktivnost medijske radne grupe Globalnog dogovora UN. Ova 2010. godina je proglašena godinom radnih prava.

„Trenutno se, pored aktivnosti u više oblasti, priprema i Predlog nacionalne strategije društveno odgovornog poslovanja, na osnovama 10 utvrđenih principa Globalnog dogovora Ujedinjenh nacija", navela je predsednik Upravnog odbora Globalnog dogovora UN u Srbiji, Andrea Brbaklić (predstavnik Erste banke). Ona je pozvala sve medije i ostale kompanije da se priključe ovim aktivnostima, koje po principu dobrovoljnosti doprinose omasovljenju poštovanja etičkih kodeksa. Sa 8.000 članova u više od 130 zemalja, Globalni dogovor je u svetu najmasovnije dobrovoljno prihvaćena inicijativa, usmerena na promociju korporativne etike, o kojoj su detaljne informacije dostupne na sajtovima: http://www.unglobalcompact.rs/ i http://www.unglobalcompact.org/.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs