Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

22. 06. 2010

PRIJAVA RRA PROTIV PINKA ZBOG FARME

Postupak protiv TV Košave zbog „Lude kuće" i RTS zbog reklamiranja piva izvan odobrenog termina

Beograd, 22.06.2010. (Politika) - Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) doneo je juče odluku da se protiv TV Pink pokrene prekršajni postupak zbog sadržaja u rijaliti-programu „Farma" koji mogu da naškode fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju dece i omladine, saopšteno je u ovoj agenciji.

Oni su objasnili i to da je nakon ranije intervencije Saveta RRA televizija Pink „uložila vidljiv napor da program 'Farma' uskladi sa važećim propisima i da posle toga nisu zabeleženi teži prekršaji Zakona o radio-difuziji, niti Kodeksa ponašanja emitera".

Odluka o pokretanju prekršajnog postupka rezultat je ranijih ekscesa u programu televizije Pink koja emituje ovu emisiju.

Međutim, „ružičasta" televizija nije jedina protiv koje je pokrenut prekršajni postupak. Naime, zbog prekršaja Zakona o radio-difuziji odlučeno je da se pokrene postupak i u slučaju emisije „Luda kuća" televizije Košava. Takođe, protiv Radio-televizije Srbije RRA će podneti prekršajne prijave zbog emitovanje reklama za pivo van vremenskog intervala od 18 do 6 časova, kada je to dozvoljeno.

U dopisu upućenom medijima RRA objašnjava da je reč o oglasnim sadržajima koji se na RTS emituju neposredno pre prenosa utakmica Svetskog prvenstva u fudbalu.

Sudiji za prekršaje biće podnete prijave i protiv svih nacionalnih emitera kod kojih su zabeleženi prekršaji Zakona o oglašavanju.
Ukoliko sud utvrdi da prekršaji postoje, emitere može kazniti novčano, i to sumom od 300.000 do milion dinara.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs