Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

10. 07. 2010

VIŠE, BOLJE, KVALITETNIJE

Beograd, 10.07.2010. (Politika) - Arena sport je nedavno organizovala audiciju za nova TV lica i pregovara sa komentatorima sa TV stanica sa nacionalnom frekvencijom, tako da su izvesni i atraktivni transferi.

Najmlađi sportski kanal na Balkanu u novu sportsku sezonu ulazi vrlo ambiciozno. Na svoja četiri kanala Arena sport gledaocima će ponuditi skoro sve što je ljubiteljima sporta zanimljivo. Gledaoci su se već navikli na kvalitetnu sliku i dobre komentatore, a novi studio će doneti i nove sadržaje u ponudu Arene. To su pre svega nove zabavne emisije, kao i sportske vesti. Nedavno je završen konkurs za nova TV lica, a pregovara se sa komentatorima koji rade na nekim TV stanicama sa nacionalnom frekvencijom, tako da su izvesni i atraktivni transferi. Najznačajnije mesto u programskoj šemi će zauzimati fudbal. Pi-ar Arena sporta Višnja Banković nam je otkrila da će Arena sport prenositi najjače lige i mečeve reprezentacija. - Arena je kupila prava prenosa kvalifikacija i svih mečeva Lige šampiona, kao i Lige Evrope. Ove sezone jedini prenosimo špansku Primeru i italijansku Seriju A, zatim kvalifikacije za Prvenstvo Evrope 2012, Svetsko prvenstvo 2014, francusku, grčku, brazilsku ligu, kup takmičenja francuske, nemačke... klupske televizije, a posebno smo ponosni na prenose Super lige Srbije koju Arena radi svojim reportažnim kolima.

Koje ćemo sportove osim fudbala gledati na Areni?

- U toku je Svetska liga u vaterpolu koju ekskluzivno prenosimo. Na njoj učestvuje reprezentacija Srbije, aktuelni svetski šampion. Arena sport je vlasnik prava na sve prenose vaterpolo mečeva, kako reprezentacije, tako i prvenstva i kupa Srbije. Na kanalima Arena sporta gledaoci će videti Jadransku ligu u košarci, zatim špansku i grčku košarkašku ligu, kao i američku koledž košarku. Najjača rukometna liga na svetu - španska jeste nov sport na Areni, a prenosićemo i nemačku ligu i Ligu šampiona. Nastavljamo sa odbojkom gde ćemo prenositi reprezentativna i klupska takmičenja, kao i odbojku na pesku.

Da li ćemo videti i sportove koje ne prenose televizije sa nacionalnom frekvencijom?

- Arena nastavlja sa prenosima sportova koje je publika u Srbiji prihvatila već prve sezone. To su, između ostalih, hokej, ragbi, boks, moto-sportovi, američki sportovi... nastavljamo sa prenosima Dijamantske lige u atletici i sve gledanija takmičenja u pokeru.

Da li ste zadovoljni gledanošću?

- Da. Emitujemo program preko svih velikih kablovskih operatera u zemlji. Nažalost, za sada nas samo Radijus vektor reemituje u punom HD formatu ali očekujemo da će i ostali kablovski sistemi nabaviti potrebnu opremu kako bi njihovi korisnici na pravi način iskoristili prednosti svojih LCD i plazma prijemnika i našeg izuzetno kvalitetnog signala.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs