Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

30. 07. 2010

LUKIĆ KUPIO RADIO SINU MARKU

Smederevo, 30.07.2010. (Pravda) - Radio Smederevo na računu ima 13.000 dinara i ne može da isplati zaostale zarade štrajkačima, što je preduslov za prekid štrajka, izjavio je direktor te kuće Ivan Dulić.

Okončanje višenedeljnog protesta većine zaposlenih u Radio Smederevu zavisi od vlasnika tog medija, privatizovanog u decembru prošle godine, i isplate duga gradske uprave, precizirao je on i dodao kako je i njegova želja da se štrajk okonča. Kako je Dulić objasnio, čeka se odluka većinskog vlasnika kada će isplatiti zarade i tako okončati štrajk koji, kako je naveo, nagomilava obaveze i nevolje, jer su u štrajku i neki ljudi bez kojih se ne može.

Predsednik ŠO Dejan Đordić rekao je da su osnovni zahtevi štrajkača isplata zarada od februara do juna, uplata doprinosa za zdravstveno i penziono osiguranje i vraćanje dva otpuštena radnika na posao.

Štrajkači su smenili predsednika sindikata, novinara Rajka Ivanovića, kojeg je direktor Dulić na početku protesta postavio za odgovornog urednika. Radio Smederevo je po početnoj ceni od 5,36 miliona dinara na aukciji decembra 2009. kupio Milan Lukić, vođa koalicije Za bolje Smederevo, koja je u vreme kupovine Radija bila deo skupštinske većine.

Radio Smederevo ima upravnu zgradu u centru grada od 593 kvadratna metra i predajnik u Godominskom polju od 49 kvadrata. Lukić je posle privatizacije izjavio novinarima da je Radio Smederevo kupio „za sina Marka, da mu se nađe". Radio Smederevo ima 16 zaposlenih, od kojih 12 štrajkuje.

Đordić je naveo i mogućnost da Agencija za privatizaciju raskine ugovor o kupoprodaji Radija i naglasio da je to jedan od zahteva na kome će zaposleni istrajati.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs