Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

06. 08. 2010

NAJVIŠE PREKRŠAJA ZABELEŽENO NA PINKU

RRA: Smanjeni sadržaji štetni po razvoj dece

Beograd, 06.08.2010. (Danas) - Republička radiodifuzna agencija (RRA) zabeležila je u junu ove godine svega 18 prekršaja u vezi sa sadržajima koji mogu biti štetni po razvoj dece u programima televizijskih emitera sa nacionalnom frekvencijom, rečeno je Danasu u RRA.

Ovakvi sadržaji na televiziji smanjeni su za skoro deset puta u odnosu na maj, kada su pojačani nadzor i mere RRA.

"Navedeni prekršaji odnose se na obavezu posebne najave i isticanja odgovarajućeg ograničenja godišta, te zabranu emitovanja pojedinih sadržaja u vreme kada su dostupna deci i maloletnim osobama", objašnjavaju u RRA.

Statistika o prekršajima ove vrste pokazuje da je u prvoj polovini ove godine najviše štetnih sadržaja po razvoj dece bilo na televiziji Pink, ukupno 303. Međutim, na ovom kanalu primetan je znatan pomak, jer je broj prekršaja u maju iznosio 134, dok su u junu oni svedeni na svega tri.

Druga televizija koja broji prekršaje stotinama jeste TV Košava, na kojoj je zabeleženo ukupno 168 ovakvih sadržaja za šest meseci, ali je u junu taj broj smanjen na pet, za razliku od prethodnih meseci kada ih je bilo i po više od 30. TV Hepi načinila je ukupno 14 prekršaja, TV B92 i Foks po deset, a TV Avala prve prekršaje imala je u junu - tri. RTS1 načinio je svega jedan prekršaj u martu, a RTS2 prva dva prekršaja beleži u junu.

Televizije sa nacionalnom pokrivenošću ukupno su u prvoj polovini godine načinile 511 prekršaja u vezi sa sadržajima koji mogu biti štetni po razvoj dece.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs