Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

04. 09. 2010

U ZRENJANINU OTVORENA PRVA INTERNET TV U VOJVODINI

Zrenjanin, 04.09.2010. (Danas) - Desetočlana televizijska ekipa, predvođena novinarsko-montažerskim tandemom Majom i Igorom Veljkovićem, pokrenula je u Zrenjaninu prvu u Vojvodini a drugu u Srbiji internet gradsku televiziju CVTV čiji sadržaj dnevno beleži preko hiljadu poseta. Reč je o ljudima koji su godinama radili na različitim televizijama, a zbog sve veće recesije u ovom poslu odlučili su se na samozapošljavanje u oblasti koja je tek u povoju u Srbiji.

- Dok je u inostranstvu internet televizija u ekspanziji, kod nas je tek u povoju ali to nam je zapravo podstrek da napravimo nešto dobro. Mi smo u boljem položaju u odnosu na štampane medije, jer naš sadržaj odnosno produkcija je isključivo ovaj koji je ponuđen na mreži i nema ga ni u jednom drugom formatu. To nam olakšava posao sa ekonomskom stranom posla - kaže Maja Veljković, programski direktor CVTV.

Prema rečima Igora Veljkovića, zrenjaninska gradska internet televizija nema ograničenja kada je reč o publici, tako da je njihov program za prve dve nedelje pratilo i mnogo poseta iz inostranstva.

- Mreža je zahvalna jer nema ograničenja, pa naš program može da se gleda i u Evropi i u Americi. Sadržaj je u formiranju, imamo nekoliko autorskih emisija i informativni program, ali i mnogo mogućnost da naši gledaoci i posetioci komuniciraju sa poznatim ličnostima - kaže Igor Veljković.

Iako je prvobitna zamisao bila emitovanje zabavnog programa, na kraju je i informativni segment kao važan ubačen u programsku šemu.

- Ovaj medij nam je omogućio da nastavimo da se bavimo novinarstvom, zapravo nam pruža neograničene mogućnosti - kaže novinarka Maja Pandurov.

Među stalnom postavom nove CVTV u Zrenjaninu su i novinari Tatjana Krunić i Dragan Stajić, zatim Tamara Agrmović, Petar Katanić, Aleksandar Kurbalija i autori iz Beograda Rade Nenadović i Vladimir Popov. Pored informativnog programa, internet televizija nudi zabavan program i mnoštvo atraktivnih emisija o poznatima, njihovim navikama ali i vrlo popularne emisije u kojima se demonstriraju trendovi u estetskoj hirurgiji, kozmetici i modi.

pošalji komentar | komentari (1)
  • Goran Dragojevic (23. 10. 2010, 15:40:53) pošalji odgovor

    Svaka čast!

    Samo napred, tako nešto fali gradu Zrenjaninu!

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs