Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

15. 09. 2010

STUDIO B MORA DA PLATI 150.000 DINARA PIJANOM VOZAČU

Beograd, 15.09.2010. (Blic) - Naši advokati će podneti inicijativu za zaštitu zakonitosti, a imamo pravo i ustavne žalbe. Ako ni to ne prođe, razmotrićemo mogućnost da se obratimo sudu u Strazburu, kaže za "Blic" direktor Studija B Aleksandar Timofejev, povodom presude Apelacionog suda u Beogradu kojom je ta televizija obavezna da Miodragu Žikiću isplati 150.000 dinara za duševne boli i 190.000 dinara za sudske troškova zbog navodne povrede časti i ugleda.

Žikić je pre pet godina u centru Beograda pijan izazvao saobraćajnu nesreću i pristao da da izjavu novinarki ove gradske televizije. Tonski zapis je potom emitovan u kampanji za bezbednost saobraćaja sa zatamnjenim licem, što je Žikića podstaklo da traži odštetu od tri miliona dinara.

Timofejev kaže da je iznenađen ovakvom odlukom, kao i da se radi o ozbiljnom presedanu.

- Sada svako ko se pojavi u medijima i proceni da mu je načinjena duševna bol može da traži i dobije odštetu - ističe Timofejev.
Povodom presude oglasilo se juče i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

"Ceneći javni interes, ali i činjenicu da je pokrivanjem lika privatnost tužioca zaštićena u skladu sa zakonom, Treći opštinski sud u Beogradu u prvostepenom odlučivanju nije uvažio tužbeni zahtev", naveo je NUNS.

Apelacioni sud potvrdio je sve nalaze Trećeg opštinskog suda, izuzev u delu koji se odnosi na ponovno emitovanje snimka, odnosno na duševne boli koje su ovom, kako kaže sam, poznatom advokatu navodno nanete emitovanjem tonskog zapisa u kampanji za bezbednost saobraćaja.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs