Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

17. 09. 2010

SLAVKO ĆURUVIJA DOBIO ULICU

Beograd, 17.09.2010. (Večernje Novosti) - Novinar Slavko Ćuruvija koji je ubijen pre više od 11 godina, a čije ubice i nalogodavci još uvek nisu poznati, dobiće ulicu u Beogradu i to u elitnom naselju na Dedinju. Komisija za imenovanje ulica i trgova time je prihvatila predlog Udruženja novinara Srbije da neka saobraćajnica u glavnom gradu ponese Ćuruvijino ime. Ostaje samo da sledeće nedelje ovu odluku potvrde i odbornici u Skupštini grada.

Prema rečima predsednika Komisije za imenovanje ulica i trgova Slobodana Stanimirovića, njihov stav je da više ne mogu da se menjaju nazivi već postojećih ulica, dodajući da se par meseci tražila adekvatna lokacija za ubijenog vlasnika i urednika "Dnevnog telegrafa".

- Odlučili smo se da Slavno Ćuruvija dobije ulicu na Dedinju, tačnije jednom elitnom naselju u Lisičijem potoku, pošto smatramo da je svojim radom zaslužio da se nađe u jednom ovakvom kraju - kaže Stanimirović. - Ovim činom odata je pošta ubijenom novinaru i tako je prihvaćena inicijativa koju je u martu ove godine podnelo Udruženje novinara Srbije.

Takođe, u glavnom gradu danas će biti postavljena i spomen-ploča ubijenom navijaču Brisu Tatonu. Ona će biti postavljena u 10 časova na istom mestu na kojem je ovaj navijač fudbalskog kluba Tuluz brutalno ubijen 17. septembra prošle godine.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs