Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

08. 10. 2010

RADIO NE ODLAZI U ISTORIJU

Beograd, 08.10.2010. (Politika) - Kad je nastala televizija, mnogi su predviđali smrt radija. Ponovo su ga otpisali kada se pojavio Internet. Ovaj medij se ipak još žilavo drži, a ima i budućnost. Ovo je zaključak istraživanja slušanosti radija u Srbiji, sprovedenog u maju, čiji su rezultati predstavljeni juče u beogradskom "Medija centru".

Da je slanje ovog medija u prošlost preuranjeno svedoči to što je od oko 6.000 ispitanika obuhvaćenih ispitivanjem agencije "IPSOS Stratedžik marketing", 43 odsto omiljenoj radio stanici verno duže od dve godine. Argumenti u prilog opstanku ovog glasila jesu to što ne zahteva usmerenu pažnju, pa ga mnogi građani uključe kad žele da se odmore ili dok obavljaju kućne radove. Standardni teren na kojem radio dobija bitku nad drugim medijima bio je i ostao - automobil. Zahvaljujući savremenim tehnologijama, ovaj medij je dostupan i na Internetu, kao i posredstvom mobilnih telefona. Osnovni kriterijumi publike za izbor frekvencije su muzika i informativni program.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs