Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

19. 11. 2010

RADNIČKE MUKE I NEVOLJE TRAŽE VEĆU MEDIJSKU PAŽNJU

Beograd, 19.11.2010. (Pravda) - Pedesetak pripadnika Radničkog pokreta iz „Trudbenika", „Srboleka", „Industrije precizne mehanike", „Lole - Montevar" , IKL-a, „Prosvete", „Vršačkih vinograda", „Šinvoza" i drugih preduzeća protestovalo je juče pred zgradom Radio-televizije Srbije, jer su nezadovoljni izveštavanjem medija o problemima radnika.


Predstavnike okupljenih radnika primio je generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić, sa kojim je dogovoreno da javni servis napravi i redovno emituje novu emisiju koja će se baviti problemima radnika preduzeća u Srbiji. Tijanić je obećao i da će problemi radnika u Srbiji imati veću zastupljenost u programima RTS-a.


- Čuli smo nezadovoljne ljude koji su došli u narodnu kuću. Imali smo korektan razgovor sa delegacijom i nadam se da smo postigli dogovor da u programu bude više emisija o problemima ljudi koji traže svoje pravo - izjavio je Tijanić novinarima posle tog sastanka.


Direktor javnog servisa naglasio je i da „radnici nisu govorili samo o programu RTS-a, već i o drugim medijima u Srbiji", a da su došli ispred zgrade RTS-a jer smatraju da će na javnom servisu lakše postići to što žele.
Radnički pokret Srbije je udruženje koje je nastalo 2009. godine iz Koordinacionog odbora radničkih protesta, a njegov predsednik Vladimir Novaković je rekao da traže veću zastupljenost u medijima, jer smatraju da javnost nedovoljno zna o polažaju radnika u Srbiji i stanju preduzeća u kojima rade.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs