Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

29. 11. 2010

OBELEŽEN DAN RADIO TELEVIZIJE VOJVODINE

Novi Sad, 29.11.2010. (Danas) - Prigodnom svečanošću u Studiju M u petak je obeležen 35. rođendan Televizije Vojvodina, uz prisustvo zaposlenih, penzionera i gostiju, među kojima je bila i potpredsednica Vlade Vojvodine i pokrajinska sekretarka za informacije Ana Tomanova Makanova.

O pređenom putu tadašnje Televizije Novi Sad, koja je prvu emisiju emitovala 26. novembra 1975. godine iz zdanja u Ulici Ignjata Palvasa, do sadašnjih svakodnevnih obaveza i planova za naredni period, govorili su zamenik generalnog direktora RTV Miodrag Koprivica i direktor TV Vojvodina Aleksandar Dotlić, a potom su uručene godišnje nagrade pojedincima.

Prema rečima Koprivice, pred vojvođanskim javnim servisom stoje tri krupna zadatka, od čijeg ostvarenja umnogome zavisi budućnost te medijske kuće. Na prvom mestu je poboljšanje programa, uz stvaranje odgovarajućih uslova, zatim uvođenje savremenih tehnologija i pretvaranje RTV Vojvodine u regionalni informativni centar.

Dotlić je podsetio na to da ni 11 godina nakon rušenja zgrade RTV na Mišeliku nije izgrađena nova, što bitno utiče na rad zaposlenih i kvalietet programa na 10 jezika. On je, međutim, obećao da će TV Vojvodina biti spremna da do 2012. godine pređe sa analognog na digitalni program, kako je propisala Evropska unija. Ovogodišnje nagrade za napor u stvaranju i emitovanju programa: dobili su producent Dušan Ševarlić, umetnički rukovodilac Velikog tamburaškog orkestra Radio-televizije Vojvodine Miroslav Tubić, urednik radijskog programa na rusinskom Mihajlo Bindas, ton majstor radio Novog Sada Zlatoje Ćolović, TV reditelj Andreja Milinović, novinar i autor serijala "Centar sveta" Kamenko Milenković i urednik Filmskog programa Trifu Doru. Laureat nagrade za ukupno stvralaštvo u ovlasti televizije "Slavuj Hadžić" postao je snimatelj Ljubomir Glušica.

Radio Novi Sad, kao sastavni deo RTV, svoj praznik proslaviće danas, na dan kada je pre 61 godine iz pomenutog studija emitovana prva emisija.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs