Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

17. 01. 2011

NOVINARI SA JUGA NA DIREKTNOJ VEZI SA BRISELOM I VAŠINGTONOM

Vranje, 17.01.2011. (Danas) - Izveštači lokalnih i centralnih beogradskih medija sa juga Srbije uskoro će biti u prilici da i sami imaju vest za naslovnu stranu jer će moći direktno da kontaktiraju preko video linka sa čelnicima NATO i UN u Briselu i Vašingtonu - najavila je za Danas predsednica NVO „Inicijativa za integracije" Nadica Stošić. Ona je precizirala da će ovaj obiman projekat biti realizovan tokom februara ove godine sa Odeljenjem za javnu diplomatiju NATO.

- Uskoro će javnosti biti dostupan i deo fonda biblioteke Atlantskog saveza, jer ćemo u okviru naše organizacije imati deo sa oko stotinak naslova vezanih za teme iz oblasti bezbednosti. Postojaće i mogućnost da se na oročeni vremenski period iznajme i knjige iz centralne biblioteke Alijanse u Briselu što do sada nije bio slučaj - precizirala je Stošićeva.

Na ovaj način, kako procenjuju u „Inicijativi za integracije", jedinoj organizaciji civilnog sektora koja se bavi evroatlantskim integracijama na osetljivom području juga Srbije, očekuju afirmaciju ovog regiona koji se naslanja na granice sa Bugarskom i Makedonijom i administrativnu liniju sa Kosovom.

Biće ovo prilika da se poveća kapacitet informisanosti o aktuelnim dešavanjima u NATO, ali i u Ujedinjenim nacijama u pogledu bezbednosti ne samo na Balkanu već i u čitavom svetu što do sada nije bio slučaj, kažu u ovoj NVO.

„Inicijativa za integracije" do sada je organizovala nekoliko javnih konferencija o razmeni iskustava u oblasti bezbednosti kako u regionu juga Srbije tako i za saradnju sa susednim državama Makedonijom, Crnom Gorom i Bugarskom.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs