Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

18. 01. 2011

URUČENA NAGRADA NAJBOLJEM NOVINARU

Beograd,  18.01.2010. (Danas) - U galeriji Ozon juče su po deveti put uručene nagrade za najbolje fotografije ali i nagrade za ličnost godine i novinara u tradicionalnom izboru magazina Status. Slaviša Lekić, glavni i odgovorni urednik ovog magazina je podsetio je da se ovaj izbor organizuje deveti put.


Za ličnost godine izabran je Novak Đoković, koji zbog turnira u Austrliji nije mogao lično da primi ovu nagradu. Televizijsko lice godine je novinarka „Studija B" Ivon Jafali. Za najboljeg novinara izabran je kolumnista Danasa, Dragoljub Petrović.


- Posle dužeg vremena nagrada u odlazi u ruke novinara koji radi u pisanim medijima. Ranijih godina najviše su nagrađivani TV novinari - rekao je Zoran Pavić iz Statusa naglašavajući da je Petrović je jedan od retkih koji još uvek piše reportaže ali i kolumne koje „minuciozno i ponekad bolno" prikazuju stvarnost.


Za kolumnistu Danasa, novinari su napisali da je „najbolji, i to - ni po babu ni po stričevima", „sa lakoćom pogađa pravo u centar", „I reportažama i kolumnama trajno osveženje za preživele konzumente štampe, koji funkcionišu i drugačije osim što ‘veruju svojim očima'". Drugoplasirani novinar na ovoj listi, prema mišljenju kolega iz više od 40 redakcija, jeste Jugoslav Ćosić, a treće mesto pripalo je Brankici Stanković.


Inače, u ovom izboru Danas je zauzeo drugo mesto u kategoriji najboljih dnevnih novina. U galeriji „Ozon" sinoć je i otvorena izložba najboljih fotografija u izboru ovog časopisa.


Autor najbolje fotografije je Miloš Perić iz objedinjene redakcije Blica. Drugo mesto pripalo je Janku Petkoviću iz agencije Beta, a treće Peđi Mitiću iz Večernjih novosti. Nagrađena fotografija nastala je na demonstracijama protiv gej parade.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs