Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

29. 01. 2011

NOVINARU BORI KONTIĆU URUČENA NAGRADA „JUG GRIZELJ”

Beograd, 29.01.2011. (Politika) - Sarajevskom novinaru i publicisti Bori Kontiću juče je u beogradskom Medija centru uručena novinarska nagrada „Jug Grizelj" za 2010. godinu.

Kontić je nagradu dobio za dokumentarni film „Godine koje su pojeli lavovi", koji se bavi medijima u bivšoj Jugoslaviji. „Ovo su trenuci u karijeri kada čovek kaže sebi da je vredelo nešto raditi i istraživati", rekao je Kontić primajući nagradu.

Nagrada nosi ime uglednog novinara Juga Grizelja, a ovogodišnjem dobitniku uručila ju je Grizeljeva unuka, Anika Krstanović. U žiriju koji je odlučio da Kontiću dodeli nagradu bili su Živorad Kovačević, Antonela Riha, Velimir Ćurgus Kazimir, Filip Švarm i Milica Krstanović.

Obrazlažući odluku žirija da nagradu dodeli Kontiću, Velimir Ćurgus Kazimir rekao je da Kontićev film govori o zaboravu i nedostatku društvene svesti ili osude onoga što se u novinarstvu dešavalo devedesetih godina na prostorima zahvaćenim ratom. „To je delo koje nam je nedostajalo", dodao je on.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs