Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

07. 02. 2011

FoNetovih prvih 17 godina

Beograd, 07.02.2011. (FoNet) - Novinska agencija FoNet danas navršava 17 godina postojanja i rada, kao prva privatna i nezavisna agencija u Srbiji.

FoNet navodi da je prva agencija u Srbiji koja radi u skladu sa standardima profesionalnog i nepristrasnog novinarstva.

Od prvog dana rada, FoNet medijima i javnosti emituje istinite, profesionalne i nepristrasne informacije o događajima u zemlji, regionu i svetu.

Čista, pouzdana i jasna vest, zasnovana na činjenicama, bez uticaja sa bilo koje strane, tekovina je 17 godina rada FoNeta, koji je delio i deli sudbinu većine nezavisnih medija u Srbiji , ocenio je FoNet svojih prvih 17 godina.

Sedamnaestu godinu rada FoNet dočekuje sa jasno uobličenim i prepoznatljivim multimedijalnim konceptom agencijske produkcije vesti, koja pored klasičnih informativnih servisa, pisanog, tonskog, foto i televizijskog, obuhvata i Internet televiziju FoNetweb.tv, jedinstvenu u Srbiji i regionu.

Autori vesti, izveštaja, fotografija, video klipova i televizijskih priloga FoNeta su novinari, fotoreporteri i snimatelji agencije u Beogradu, dopisnici i saradnici u Srbiji, regionu i inostranstvu.

Agencija nastavlja uspešnu saradnju sa velikim brojem najuticajnijih elektronskih i pisanih medija u Srbiji, regionu i svetu i učvršćuje svoju poziciju na medijskom prostoru, poslujući na tržišnim principima.

FoNet sarađuje sa više svetskih medija, među kojima su Rojters, AP, ANSA, EPA, DPA, EFE, BBC i Glas Amerike, kao i sa privatnim agencijama iz bivših jugoslovenskih republika.

FoNet je član Asocijacije privatnih novinskih agencija Jugoistočne Evrope (APNA), Asocijacije medija Srbije i Asocijacije medija Jugoistočne Evrope (SEEMO).

FoNet prihvata i pridržava se principa rada profesije koje propisuju Međunarodna federacija novinara i Nezavisno udruženje novinara Srbije.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs