Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

09. 02. 2011

PRVI DNEVNIK DO - IZBORA

Novi Sad, 09.02.2011. (Večernje Novosti) - Ako i ima u planu da prekine dvodecenijsko preuzimanja prvog Dnevnika Radio-televizije Vojvodine u 17 časova, Radio-televizija Srbije to neće učiniti barem do okončanja izbora naredne godine.

Ova informacija juče je "Novostima" nezvanično potvrđena u RTS, a zvanično u RTV. Priča o neminovnosti skidanja prvog Dnevnika sa Prvog programa RTS stara je već nekoliko godina, a kao razlog, republički javni servis navodio je najčešće potrebu da marketinški "pokrije" termin od 17.00 do 17.30 na svom Prvom programu.

Na nastavku prakse preuzimanja Dnevnika RTV, kako "Novosti" saznaju, insistiraju prvenstveno funkcioneri vladajućih stranaka u pokrajini, okupljeni oko DS, koji su svesni značaja te informativne emisije za sopstvenu promociju, naročito u predizbornoj godini.
- Dnevnik u 17 časova pripremamo u saradnji sa kolegama iz RTS i on će biti emitovan i ubuduće na Prvom programu RTS - kaže Blažo Popović, generalni direktor RTV, i dodaje da ne bi to pitanje trebalo niti da se politizuje, niti da se problematizuje.

Po Popovićevim rečima, prvi Dnevnik je prozor kroz koji informacije iz Vojvodine dospevaju do gledalaca u celoj državi. Obrnuta je situacija u 19.30, kada prvi program RTV prenosi udarni dnevnik RTS, pa je Vojvodina u prilici da, iz vizure RTS, vidi šta "radi" ostatak Srbije.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs