Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

01. 03. 2011

PROGRAM OD DANAS NA ULICAMA, UZ MEGAFON?

Sombor, 01.03.2011. (Danas) - Zbog neizmirenih obaveza u iznosu od 130.000 dinara, Elektrodistribucija u petak po podne isključila je struju Radio Somboru, a zaposleni najavljuju da će, ukoliko danas ne naiđu na razumevanje lokalnih vlasti, program emitovati na ulicama Sombora, i to megafonima. Stipan Benić, član Upravnog odbora Radio Sombora iz redova zaposlenih, na jučerašnjoj konferenciji za štampu, u minut do 12, rekao je da od Upravnog odbora i lokalnih vlasti zaposleni traže uključenje struje, deblokadu žiro-računa, raskidanje ugovora o radu sa direktoricom Ivankom Ognjanov. Benić je podsetio da je oko 5.200 građana Sombora potpisalo peticiju za opstanak Radio Sombora, te da je u budžetu grada za ovu godinu za plate desetoro zaposlenih u Radio Somboru predviđeno 3,5 miliona dinara. Od tog iznosa još ni dinar nije uplaćen na račun radijske kuće.

Objašnjavajući "kurcšlus" u petak na sednici Upravnog obora, Benić je rekao da je napustio sednicu, čime je oboren kvorum, jer je direktorka predlagala da se razmotri mogućnost uvođenja stečaja. Direktorki je zamerio da nije obezbedila ni dinar za Radio Sombor, a zaposleni već 12 meseci nisu primili plate. Direktorica Ivanka Ognjanov, inače Subotičanka, juče nije bila u Radio Somboru, a ovu funkciju obavlja tek oko dva meseca. Sastanku kolektiva nije prisustvovala ni Anita Beretić, zastupnica državnog kapitala, jer se nalazi na putu u inostranstvu, a Skupštinu akcionara Radio Sombora zakazala je za 17. mart.

Žiro-račun Radio Sombora blokiran je za iznos od 1,6 miliona dinara, a ukupni dugovi su, navodno, mnogo veći. Niko od zaposlenih nije želeo da pomene brojku, samo su naglasili da se dugovi gomilaju od neuspele privatizacije, skoro tri godine već.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs