Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

08. 03. 2011

TV 5 U ŠTRAJKU

Niš, 08.03.2011. (Politika) - Zaposleni u niškoj Radio-televiziji 5 stupili su juče u štrajk zbog neisplaćenih plata i loših materijalno-tehničkih uslova rada, rekao je Tanjugu član štrajkačkog odbora Goran Panajotović. Zaposlenima se sada duguje 13 plata, a u prethodnih 10 dana nije bilo zvaničnih razgovora sa poslovodstvom osim nekoliko neformalnih kontakata, navode iz štrajkačkog odbora.

Poslodavac je, bez dogovora sa štrajkačkim odborom, doneo odluku o minimumu procesa rada kojim se predviđa ispunjavanje od 70 do 80 odsto procesa rada. „Na ekranu te televizije nema oznake da su zaposleni u štrajku. Na teren odlazimo sa obeležjem da smo u štrajku, a na ekranu se povremeno pojavljuje samo kajron", rekli su u štrajkačkom odboru. U štrajkačkom odboru ocenili su da je odluka poslodavca o obimu posla u vreme štrajka „obesmišljavanje prava na štrajk". Za štrajk se izjasnila većina stalno zaposlenih i honorarnih saradnika, navode iz štrajkačkog odbora.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs