Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

30. 03. 2011

U FOKUSU JUG SRBIJE

Vranje posetilo 35 akreditovanih novinara iz inostranstva i Beograda

Vranje, 30.03.2011. (Danas) - U Pčinjskom okrugu do juče je u trodnevnoj poseti boravila grupa od 35 domaćih i stranih novinara, saopštila je informativna služba grada Vranja. U grupi poslenika javne reči bili su akreditovani novinari pisanih i elektronskih medija iz Nemačke, Velike Britanije, Francuske, Italije, Austrije, Grčke, Španije, Turske, Rusije, Bugarske i Kancelarije za medije Misije OEBS, domaćih informativnih kuća RTS-a, B 92, Prve, Tanjuga, Bete, Politike, Blica, Večernjih novosti i predstavnici Izvršnog odbora NUNS-a i Medija centra iz Beograda.

U sali Načelstva organizovan je prijem za novinare kojima se obratio načelnik Pčinjskog okruga Budimir Mihajlović, koji je govorio o privrednoj i ekonomskoj situaciji na jugu Srbije. Gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić je prisutne upoznao sa istorijom i kulturnim nasleđem Vranja, kao i sa realizovanim projektima i kapitalnim investicijama realizovanim u saradnji sa domaćim i stranim partnerima. Zamenik gradonačelnika dr Igor Andonov i predsednik Skupštine dr Slobodan Stamenković govorili su o turističkim potencijalima Vranja i o tome kako funkcioniše multistranačka lokalna skupština.

Potom su predstavnici rukovodstva Grada odgovarali na pitanja novinara koje su najviše interesovali međuetnički odnosi na jugu Srbije i problemi u privatizovanim firmama. Odgovarajući na jedno od pitanja novinara, zamenik gradonačelnik dr Igor Andonov je rekao da je u kontaktu sa italijanskom ambasadom sa kojom se pregovara o održavanju "Nedelje italijanske kulture" u Vranju.

Novinari su posetiti i manastir Prohor Pčinjski, opštine Preševo i Bujanovac i vojnu bazu "Jug". Organizator posete je bio Medija centar iz Beograda, uz podršku Fonda za otvoreno društvo i logistiku "Novina Vranjske" i Medija centra iz Vranja.

Umrežene mesne zajednice

U okviru programa Iksčejndž 3, nedavno je potpisan Ugovor o realizaciji projekta E - uprava.vranje.rs dostizanje standarda informacionog društva". Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Bobana Stankovića, projekat predviđa nabavku i ugradnju „serverske sobe", instaliranje DMS sistema i povezivanje 15 mesnih zajednica sa centralnim sistemom, kako bi građani brže i lakše ostvarivali svoja prava. Ukupna vrednost projekta je 164.000 evra. Potpisivanju Ugovora prisustvovao je i gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić, a govorili su potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Đelić, šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer i Saša Paunović, predsednik Stalne konferencije gradova i opština.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs