Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

02. 04. 2011

ZA OPSTANAK 7.000.000 DINARA

Najavljena finansijska pomoć Radio Somboru

Sombor, 02.04.2011. (Pravda) - Posle sastanka sa pokrajinskim sekretarom za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslavom Vasinom, predstavnicama Grada Sombora i opštinama Apatin, Kula i Odžaci i RTV Vojvodine, za opstanak Radio Sombora, koji ove godine slavi 40 godina postojanja, rešenje je smišljeno i smatra se realnim, tvrdi u razgovoru za "Pravdu", zastupnica državnog kapitala u Radio Somboru Anita Beretić.

Iz raznih izvora Radio Somboru trebalo bi da bude obezbeđeno preko 7.000.000 dinara, što bi bilo dovoljno da radio profunkcioniše i stane na noge, kako bi mogao da ostvaruje i prihode na tržištu. Takođe, najavljena je i pomoć radiodifuznog javnog servisa RTV Vojvodina kolegama u Somboru kroz osmišljavanje programa, edukaciju i razmenu programa, što bi vodilo formiranju dopisništva u dogledno vreme.

- U toku ove sedmice biće napravljen okvirni ugovor za pomoć Radio Somboru, koji će biti ponuđen opštinama na usvajanje i potpis, i uskoro će uslediti i novi sastanak čiji bi rezultat definitivno trebalo da Radio Somboru, kome su podršku pružila oba vojvođanska novinarska udruženja i oko 5.500 Somboraca, a tolika je i podrška sa "Fejsbuka", omogući nesmetan rad - kaže Beretić.

Ona dodaje da bi sledeće sedmice trebalo da budu preduzeti prvi konkretni koraci u vidu usaglašavanja zajedničkog sporazuma o podršci Radio Somboru, nakon čega bi se krenulo u njegovo potpisivanje, sređivanje programa i finansijske akcije.

Predstavnici susednih opština takođe su spremni da pomognu. Pokrajinski sekretar Vasin je, naglašavajući da je i u pokrajinskom budžetu pronađen i pripremljen model finansijske pomoći Radio Somboru, pozvao somborsku lokalnu samoupravu da na račun ovog radija prebaci odvojena sredstva, kako bi se pokrila dubioza od oko 9.000.000 dinara. Međutim, višegodišnja agonija Radio Sombora se nastavlja, jer Elektrodistribucija još nije priključila struju radiju, koja je isključena zbog duga od 130.000 dinara. Pre toga, najstariji elektronski medij na zapadu Bačke ostao je, zbog dugova, prvo bez telefona i interneta.

Prodaja u rukama Agencije za privatizaciju

Privremena zastupnica kapitala Anita Beretić kaže da prodaju Radio Sombora vodi Agencija za privatizaciju, i da ne može ni jedan drugi organ unutar radija da sprovodi prodaju.

- Mi smo se opredelili, zbog iskustva sa prethodnom privatizacijom, da sa sadašnjim kapacitetom Radio Sombora radimo kao mali regionalni javni servis Zapadnobačkog okruga - kaže Beretić.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs