Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

09. 04. 2011

PREDSEDNIK OPŠTINE GORNJI MILANOVAC IZVINIO SE NOVINARIMA

Gornji Milanovac, 09.04.2011. (Danas) - Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković izvinio se na današnjoj sednici Skupštine opštine novinarima Večernjih novosti i agencije Beta zbog pretnji koje im je uputio direktor Javnog preduzeća za puteve Jovica Carević.

- Kao osnivač ovog preduzeća izvinjavam se, u ime svih odbornika, novinarima Miloradu Bošnjaku i Živku Perišiću, koji su vrlo korektno obavljali svoj posao i pozivam Carevića da to isto učini o čemu ćemo obavestiti i novinarska udruženja, rekao je Mirković pred odbornicima.

Za govornicu je izašao i Carević, koji je i predsednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije, i ispričao svoju verziju spornog događaja. Carević je kazao da je samo zamolio novinare da mu ne diraju porodicu i da su ga oni "verovatno pogrešno razumeli".

Carević je na pitanje novinara Večernjih novosti i Bete da li će podneti ostavku posle tužbe njegovog sina Marka koji je zbog leda na putu imao udes i tražio nadoknadu od Javnog preduzeća za puteve od 560.000 dinara, počeo da viče na izveštače. Tada je, između ostalog, rekao: "Vas dvojica dobro vodite računa šta radite, videćete ja ću vam se revanširati", zbog čega su novinari podneli prijave policiji i žalili se novinarskim udruženjima.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs