Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

25. 04. 2011

MEDIJIMA 2,5 MILIONA VIŠE

Loznica, 25.04.2011. (Večernje Novosti) - Iz kase lozničkog budžeta, za lokalne medije ove godine biće izdvojeno sedam i po miliona dinara, umesto dosadašnjih pet miliona. To povećanje za polovinu, kako je rekao Jovan Todorović, predsednik Skupštine grada, biće osnov da se u budžetu za narednu godinu planira izdvajanje više para za podršku lokalnim glasilima, koja će, kao i prethodnih godina, od kada je privatizovan RTV Podrinje, moći da ih dobiju ako im „gradski oci" odobre predočene projekte.

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović kaže da će povećano izdvajanja novca za medije biti ozvaničeno na jednoj od prvih sednica lokalnog parlamenta, „a trajnije rešenje će biti pronađeno u budućoj nacionalnoj medijskoj strategiji". Dok je za deo medija u gradu važno da dobiju novac, držeći do profesionalnih aršina kao do lanjskog snega, drugi se zalažu, uprkos teškom materijalnom položaju, da zanatske i moralne norme budu apsolutno uvažene.

Na sastanku predstavnika medija i najužeg gradskog rukovodstva preovladao je profesinalni stav, pre svega zaposlenih u "Lozničkim novostima". Zorica Višnjić, ugledni novinar, koja je glavni urednik i suvlasnik tog lista, odbacila je svaku mogućnost pogodbi da se, za pare koje grad da, mediji obavežu da će, recimo, obavezno izveštavati sa svih konferencija lokalnih stranačkih odbora.

- Jasno smo stavili do znanja da ćemo izveštavati o događajima koji su značajni i zanimljivi, a ne obavezno o svemu što politički prvaci i njihovi saradnici kažu - ističe Zorica Višnjić. - Bavićemo se temama iz svih oblasti života i rada, na častan i profesionalan način.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs