Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

05. 05. 2011

NOVINARU OPET ZABRANJEN ULAZ

Aleksandrovac, 05.05.2011. (Blic) - Posle pisanja „Blica" o nameštanju tendera za ograđivanje fudbalskih igrališta u desetak sela Župe firmi odbornika DSS u SO Aleksandrovac od čelnika ove opštine, Tomiša Savković, predsednik aleksandrovačkog parlamenta, zabranio je juče dopisniku našeg lista Gvozdenu Zdraviću ulazak u skupštinsku salu, gde se održavala sednica SO.
Šefovi odborničkih grupa SPS i DS za Evropsku Srbiju u SO Aleksandrovac Mirko Milovankić i Čedomir Petković pozvali su sa skupštinske govornice Savkovića da promeni svoju odluku i omogući svim novinarima nesmetan rad u interesu informisanja građana Župe i šire javnosti, ali je Savković ostao pri svom stavu.

Izbacivanjem dopisnika „Blica" ne može se sakriti istina o nameštanju tendera odborniku DSS, zapošljavanju „podobnih" u javna preduzeća i ustanove, te brojnim zloupotrebama u trošenju novca građana Župe iz kase SO Aleksandrovac - rekli su Milovankić i Petković.

Gvozden Zdravić kaže da se juče dogodio 25. po redu skandal u SO Aleksandrovac od čelnika te opštine. Predsednik SO Aleksandrovac Tomiša Savković i predsednik ove opštine Jugoslav Stajkovac po 25. put pokazali su svoju bahatost, umislivši da građane Župe i širu javnost mogu da informišu „na kašičicu". Očito im ne odgovara objektivno i nepristrasno informisanje građana i šire javnosti kada je u pitanju trošenje para iz budžeta SO Aleksandrovac - kaže Zdravić.

Udruženje novinara Srbije osudilo je odluku predsednika SO Aleksandrovac Tomiše Savkovića da zabrani dopisniku dnevnog lista „Blic" Gvozdenu Zdraviću da prati sednicu lokalne skupštine.

„Savković je u prisustvu dvadesetak odbornika naložio obezbeđenju da Gvozdena Zdravića ne pusti u skupštinsku salu. Iako su ga šefovi odborničkih grupa SPS-a i DS-a Mirko Milovankić i Čedomir Petković pozvali da promeni svoju odluku, Savković je odbio da Zdraviću omogući obavljanje novinarskog posla", naveo je UNS u saopštenju.

To udruženje pozvalo je Savkovića da se izvini dopisniku „Blica", omogući mu pristup skupštinskim sednicama i da „konačno prestane diskriminacija kolege Zdravića zasnovana na nedopustivoj praksi i kršenju Zakona o javnom informisanju".

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs