Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

17. 05. 2011

NISMO OBJAVLJIVALI SAOPŠTENJA ZEMUNSKOG KLANA

Protest agencije Beta zbog neistina u tekstu koji je NUNS nagradio

Beograd, 17.05.2011. (Danas) - Novinska agencija Beta uputila je oštar protest Nezavisnom udruženju novinara Srbije (NUNS), čiji je žiri na nedavnom konkursu za istraživačko novinarstvo jednu od nagrada dodelio za tekst u kojem se iznose teške i potpuno netačne optužbe na račun Bete. U pitanju su optužbe u tekstu Zorana Janića, objavljenog na portalu E-novine, da je Beta, uoči ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, sarađivala, odnosno "objavljivala saopštenja" zemunskog klana. "Ne znamo koji su motivi autora Janića za iznošenje takvih optužbi, ali znamo to da su apsolutno netačne i, budući da su neproverene, zlonamerne. Takva neistina, objavljena u tekstu koji je dobio uglednu nagradu za istraživačko novinarstvo nanosi ozbiljnu štetu ugledu agencije Beta", navodi se u pismu NUNS-u.

Žiri NUNS-a za istraživačko novinarstvo saopštio je da nije imao nikakvog razloga da sumnja u integritet bilo kog učesnika na konkursu, niti da proverava svaku rečenicu objavljenu u njihovim radovima.

"Žiri NUNS-ove nagrade za istraživačko novinarstvo nije imao nikakvog razloga da sumnja u integritet bilo kog učesnika na konkursu, niti da proverava svaku rečenicu objavljenu u njihovim radovima. Pogotovo u situaciji kada te tvrdnje nigde do sada nisu osporene", navodi se u odgovoru NUNS-ovog žirija.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs