Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

31. 05. 2011

TANJUGU NAGRADA EVROPSKE ASOCIJACIJE NOVINSKIH AGENCIJA

Beograd, 31.05.2011. (Politika) - Novinska agencija Tanjug ovogodišnji je dobitnik nagrade Evropske asocijacije novinskih agencija za izuzetan kvalitet agencijskog novinarstva. Odbor EANA posebno je istakao dobru reorganizaciju i transformaciju ove agencije.

- Prvenstveno su imali u vidu činjenicu da je profil agencije promenjen od poslušničkog medija do najcitiranije agencije u štampanim medijima - kaže za „Politiku" Branka Đukić, direktorka Tanjuga.

Nacionalna novinska agencija je od redakcije u hibernaciji postala medij koji organizuje panel diskusije na najrazličitije teme, pokušavajući da i sama doprinese kvalitetu kritičke javnosti u Srbiji.

Povodom polemika o tome da li Srbiji treba ili ne treba državna novinska agencija naša sagovornica kaže da za nju nema dileme.

- Postoje nacionalne agencije, kao i nacionalne institucije. U Evropi je trenutno 55 odsto agencija u državnom vlasništvu. Ne kažem da je to dobro, već je to činjenica. Možda najbolje rešenje za Tanjug je neka vrsta javnog servisa, ali će o tome odlučiti država kao osnivač i vlasnik Tanjuga - objašnjava Branka Đukić ističući da je EANA nagradu dodelila baš Tanjugu iako je ovoj asocijaciji poznato da je Tanjug u državnom vlasništvu.

Kada su planovi i prioriteti agencije Tanjug u pitanju, naša sagovornica kaže da Tanjug ima kapacitet i infrastrukturu da bude informativni oslonac i selektor informacija koje u velikoj meri određuju sliku moderne, evropske i demokratske Srbije i njenih nacionalnih, ekonomskih i političkih interesa.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs