Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

16. 04. 2002

Štrajk radnika Televizije Smederevo

Radnici Televizije Smederevo štrajkuju od nedelje 14. aprila. Ovim izražavamo nezadovoljstvo zbog nepostojanja elementarnih uslova za rad, niskih zarada, loše unutrašnje organizacije i nemarnog odnosa poslovodstva, Upravnog odbora i osnivača SO Smederevo prema stanju u kući. Na štrajk upozorenja jednočasovnim prekidom programa 4. aprila kao i na zahteve većine zaposlenih u proteklih deset dana nije stigao konkretan odgovor nadležnih. Zato smo, mimo svoje želje, prinuđeni da na ovaj način skrenemo pažnju javnosti.

Smatramo da su zahtevi koje smo uputili rukovodstvu kuće, Upravnom odboru i opštinskoj vladi realni i da u potpunosti odgovaraju odredbama predloženog Nacrta zakona o radio-difuziji.

Štrajkački zahtevi radnika TV Smederevo odnose se na: povećanje zarada od 50 odsto retroaktivno od 1. januara 2002. godine, imenovanje glavnog i odgovornog urednika, poboljšanje uslova za rad uz odgovarajuće tehničko opremanje, izradu nove sistematizacije radnih mesta uz konsultacije sa Sindikatom zaposlenih i ispitivanje odgovornosti rukovodstva, Upravnog odbora i osnivača za sadašnje stanje u Televiziji.

Želimo da naši gledaoci imaju televiziju koja će ih objektivno i pravovremeno informisati i zabaviti. Žalimo što ćemo im narednih dana uskratiti najveći deo programa. Za vreme štrajka na 32. i 59. kanalu biće emitovane samo redovne emisije Vesti i reklamne poruke.

Molimo gledaoce da uvaže naše razloge za ovakvo izražavanje nezadovoljstva i nadamo se da će, ako nadležni pokažu dovoljno političke veštine i odgovornosti, Smederevo dobiti televiziju kakvu zaslužuje.

Štrajkački odbor

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs