Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

05. 04. 2002

Saopštenje za javnost

Analizom frekventnog područja od 87,5 do 108 MHz-a na području grada Požarevca, došli smo do zaključka da je nastupio haos u korišćenju frekvencija i da sistemu preti potpuni kolaps.

Broj radio stanica u gradu naglo se povećao. U ovom trenutku je zaposednuto 14 frekvencija, od kojih zvanične medijske kuće koriste 3, a ostalih 11 radio pirati. Potpuno je ugrožen i prijem državnih i nezavisnih radio stanica koje su se donedavno čule u gradu i okolini.

Radio Požarevac zbog nastale situacije ima poteškoća u prijemu informativnih servisa drugih medijskih kuća sa kojima sarađuje. Prijem naših programa je već ugrožen na širem području regiona jer ga ometaju razne piratske stanice.

APELUJEMO na sve institucije sistema koje su zadužene za ovu problematiku da pod hitno uvedu zakon i red u ovu oblast i da sve stanice koje nemaju svrhu postojanja prestanu sa radom i ometanjem programa zvaničnih informativnih stanica.

Podsećamo ovom prilikom na to da je zakon o radio-difuziji ušao u skupštinsku proceduru i očekujemo da će pomoći rasčišćavanju tehničkih, programskih i kadrovskih uslova za funkcionisanje legalnih radio i TV stanica. Do tada ćemo se za svoj prostor i frekvencije boriti svim dozvoljenim sredstvima.

Ako se stanje i dalje bude pogoršavalo, Radio Požarevac će se koristiti svim raspoloživim tehničkim sredstvima kao i proizvoljnim izborom frekvencija kako bi zaštitio svoje programe.

Radio Požarevac
5.4.2002.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs