Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

13. 10. 2002

Saopštenje TV Čačak

Čačak, 13. oktobar 2002 - Redakcija TV Čačak najoštrije osuđuje sinoćnji verbalni napad predsednika SO Čačak Velimira Ilića na novinara ove televizije Jelenu Katanić i ostale članove redakcije. U emisiji Naslovna strana u telefonskom uključenju u emisiju u kojoj gledaoci glasaju za pozitivan i negativan predlog nedelje i u kojoj je gost bila potpredsednik SO Čačak Gordana Cerović iz Demokratske stranke, Ilić je demantovao da je nedavno ubijeni Sredoje Šljukić bio član Nove Srbije. Ilić je optužio voditelja emisije Jelenu Katanić da namerno širi dezinformacije o njemu i poručio joj da ne može da vodi ozbiljne političke emisije, nazvao nju i ostale novinare pogrdnim imenima i poručio im da treba da idu kući i čuvaju ovce. Nakon bujice uvreda koje je izrakao predsednik SO Čačak, voditelj je prekinuo emisiju koja se emituje na ovoj televiziji više od dve godine. Članovi redakcije su odmah po završetku emisije izrazili oštar protest zbog grubog mešanja u uređivačku politiku televizije i uvreda na račun zaposlenih i zatražili da se javno

odrede i zauzmu stav direktor IIJP "Čačanski glas" Dragan Kovačević, predsednik UO Mile Stanić, predstavnici osnivača i v.d. glavnog i odgovornog urednika TV Čačak Predrag Urošević. U saopštenju je pored ostalog istakunto da zaposleni smatraju da su i do sada profesionalno obavljali svoj posao ali da nažalost nisu bili zaštićeni od sličnih nasrtaja pojedinih ćlanova OO Nove Srbije.

Incident je nastavljen i danas kada je predsednik Ilić u pratnji svog fizičkog obezbeđenja upao u TV Čačak i tražio Vesnu Radović koja je bila dežurni urednik kada je emisija "Naslovna strana" emitovana i rekao da neće da je vidi da uđe u televiziju, a Jeleni Katanić ponovio uvrede od predhodnog dana. Zbog ovakvog ponašanja Velimira Ilića obraćamo se javnosti u cilju zaštite našeg profesionalnog i ličnog intergiteta.

V.D. glavnog i odgovornog urednika Predrag Urošević najavio je da će svoje saopštenje dati u sutrašnjoj informativnoj emisiji Glasnik istovremeno nije dozvolio da se i mi svojim saopštenjem oglasimo na televiziji čiji smo rejting gradili prethodne četiri godine.

Ovo saopštenje za javnost do sada je podržao veći broj zaposlenih u televiziji Čačak

U Čačku 12.10.2002.god
REDAKCIJA TV ČAČAK

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs