Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

20. 04. 2002

Antisemitske parole u Novom Sadu

Na fasadi zgrade na Bulevaru oslobodenja u Novom Sadu ovih dana osvanuo je grafit u kome se pogrdno pominju radio 021, RTV B92, ANEM i BK.

Na istom mestu pocetkom godine gradonacelnik Novog Sada Borislav Novakovic, okrecio je grafite slicnog sadržaja. On smatra da je ovakva reakcija ekstremnih grupa ljudi bila ocekivana:

"Moja reakcija je da bih im pridao težinu da ih nisam prekrecio. Znaci, taj senzibilitet da poštujemo jedni druge i da stvaramo tolerantnu atmosferu moramo razvijati vec na tom nivou. Ja znam da to nije dominantno razmišljanje u Novom Sadu. Ja znam da je to svojevrsan ekstremizam i da to potpuno odudara od novosadskog kulturološkog ambijenta. Ali ako ne budemo reagovali na tim malim stvarima, pod znacima navoda, mada ovo i nisu male stvari, mislim da je vrlo krupno i urgentno, onda necemo sacuvati novosadski kulturološki ambijent unutar kog je tolerancija noseci princip."

Iako je od prefarbavanja zgrade prošlo cetiri meseca, Borislav Novakovic kaže da je nove grafite ocekivao znatno ranije:

"Trebalo je da krecim. Mi imamo više kreca nego što oni imaju energije i nekulture. Znaci, veca je kolicina kulture nego nekulture u Novom Sadu i kultura ce pobediti nekulturu."

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs