Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Produkcija  /  Projekat "Premošćavanje razlika"

28. 06. 2012

Vodič za izveštavanje o etničkim kulturnim različitostima

Kao poslednju aktivnost u okviru jednogodišnjeg projekta "Premošćavanje razlika", ANEM je, u saradnji sa projektnim partnerom, Fakultetom političkih nauka u Beogradu, za potrebe svojih članica izradio Vodič za izveštavanje o etničkim kulturnim različitostima. Ovaj Vodič će svojim smernicama i preporukama dodatno edukovati novinare ANEM-ovih stanica i biti polazna osnova za sve koji se budu bavili ovim temama ubuduće.

Vodič obuhvata: najvažnije rezultate istraživanja - koje je sproveo istraživački tim Fakulteta političkih nauka, ANEM-ovog partnera na projektu, pod rukovodstvom prof. dr Snježane Milivojević, s ciljem da se utvrde osnovne odlike prikazivanja odabranih etničkih grupa u medijima, da se prepoznaju nedostaci uobičajenog načina predstavljanja manjinskih zajednica kao i kompleksan proces formiranja stereotipnih odnosa prema etničkim manjinskim zajednicama u Srbiji, u kojem učestvuju i mediji i novinari i građani - publika, Preporuke za medijsko izveštavanje o etničkim kulturnim različitostima u Srbiji - koje su iz istraživanja proizašle, a koje su bile smernice odabranom produkcijskom timu A-medije i koje su poslužile za formulisanje novog pristupa ovim temama i za utvrđivanje koncepta ANEM-ovog radio i TV serijala o etničkim kulturnim različitostima pod zajedničkim nazivom "Povezivanje" kao i iskustva produkcijskog tima - koji je radio na realizaciji radio i TV serijala "Povezivanje" u okviru projekta "Premošćavanje razlika".

Vodič za izveštavanje o etničkim kulturnim različitostima je dostupan samo za ANEM-ove članice koje ga mogu preuzeti na ANEMovoj internoj mreži Intranetu.

Ovaj projekat se realizuje uz finansijsku podršku Evropske unije kroz projekat "Podrška civilnom društvu" kojim rukovodi Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, a realizuje GOPA Consultants.

 

Sadržaj ovog prikaza je isključivo odgovornost ANEMa i on ni na koji način ne odražava stavove i mišljenje Evropske unije.

  • Nema komentara.

Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs